Werkgroep Tijdschriften 28 november 2022


Anders omgaan met titelwijzigingen

De ad-hoc werkgroep Tijdschriften, die bestond uit catalografen van Open Vlacc en Wise-collega’s, besliste om bij titelwijzigingen minder nieuwe records aan te maken. Vanaf december 2022 worden titels zoveel mogelijk geactualiseerd met als leidraad de jaargangen:

  • wijzigt een titel maar loopt de jaargang door? Dan maak je geen nieuwe titelbeschrijving. De vorige titel nemen we op als variante titel - in afwachting van een nieuw veld 247 (vorige titel - te verwachten in najaar 2023)
  • wijzigt de titel en is het een totaal nieuw tijdschrift met een nieuwe nummering? Dan maken we wel een nieuwe beschrijving. 

Titels van afgesloten en gewijzigde tijdschriften kan je raadplegen op deze lijst.

 

Themanummers, specials, bijlagen…

Themanummers zoals Knack Historia die geen eigen abonnement hebben, werden soms dubbel opgenomen als boek en als tijdschriftartikel. Vanaf nu worden themanummers enkel als boek ontsloten met een reekstitel als verwijzing naar het tijdschrift

Specials die als pakketje worden meegeleverd bij een tijdschrift zoals de Libelle specials (vb. Libelle Living) krijgen geen beschrijving maar worden in Wise als special bij het tijdschrift ontvangen. 

Titels van themanummers en specials en wat je ermee moet doen, zullen worden bijgehouden in een nieuwe lijst.

Lees het volledige verslag op de website!