Werkgroep Catalografie 2 juni 2022


Er werd een aantal zaken beslist, een aantal regelgevingsbeslissingen blijft dezelfde, maar de grootste verwezenlijking was misschien wel dat we iedereen fysiek terug bij elkaar brachten!

Een verademing na twee jaar online vergaderen, zo konden we terug duidelijk zien aan elkaars lichaamstaal of gezichtsuitdrukking als er bezwaren tegen een beslissing waren, als men het unaniem met elkaar eens was of als de aandacht verslapte door een kleine honger (en dan waren er gelukkig broodjes en iets ongezondere snacks).

Taalpunt en Huis van het Nederlands-taalniveau

Bibliotheek Antwerpen start met het toekennen van "keurmerk" Taalpunt (Volwassenen) in Open Vlacc. Zo kan je als lokale bibliotheek onmiddellijk in Wise zien in welke Taalpunt-rubriek referentiebibliotheek Antwerpen een materiaal plaatste. 

Ook wordt bij leesboekjes het taalniveau van het Huis van het Nederlands binnenkort toegekend door bibliotheek Antwerpen. Dit komt in Open Vlacc in het veld "Taalniveau". Dit veld is nog niet beschikbaar in Wise, maar kan je wel raadplegen in jullie publiekscatalogus of in Bibliotheek.be. 

Voor de opname van Taalpunt Jeugd in Open Vlacc is het nog iets te vroeg.

Invoer Oekraïense materialen

Ook als bibliotheek kan je helpen om Oekraïense vluchtelingen een beetje meer thuis te laten voelen in Vlaanderen: door Oekraïense boeken op te nemen in jullie collectie. Maar... hoe ontsluiten we die nu ook alweer? 

We behouden de regel (en fristen die even op) om:

Meer lezen

Bovenstaande is maar een klein deeltje van de beslissingen die genomen zijn. Wil je meer weten? Lees dan het volledige verslag