Het BC neemt catalografie in Wise over en krijgt tijdelijk versterking


BC werkt nu ook in het Bibliotheeksysteem

Vanaf januari 2021 zal het Bibliografisch Centrum geleidelijk meer taken opnemen rond catalografie in het bibliotheeksysteem Wise.
Concreet zullen wij vragen rond catalografie op de servicedesk behandelen, en waar nodig en haalbaar ook catalogusonderhoud in het bibliotheeksysteem Wise doen.

Sinds we met Wise werken en de band tussen Open Vlacc en het bibliotheeksysteem veel strakker is aangehaald, is catalografie nog meer dan voorheen de ruggengraat van allerhande collectieprocessen, van bestellen over exemplaren koppelen tot collectiestatistieken maken en interpreteren. De overdracht van de taken rond catalografie naar het Bibliografisch Centrum is de beste garantie om in te toekomst te waken over de goede werking van het ecosysteem waarin we deze data beheren.

Versterking voor het BC

Het Bibliografisch Centrum wordt in 2021 tijdelijk versterkt door collega's Hilde Vandeput en Julie Vanoppen van Bibliotheek Hasselt Limburg.
Hilde heeft een lange staat van dienst als Open Vlacc werkgroeplid, werkte jarenlang voor het PBS Limburg en stond Cultuurconnect op de servicedesk ook al bij toen het provinciaal bibliotheeksysteem als eerste systeem migreerde begin 2019.
Julie is sinds een paar jaar actief als werkgroeplid en wordt door Hilde opgeleid in de kneepjes van het (netwerk)catalografenvak.

Samen zullen zij een tweetal dagen per week vrijmaken om de collega's van het Bibliografisch Centrum bij te staan.

We heten Hilde en Julie van harte welkom en kijken uit naar deze versterking uit het veld!