Vlacc aan huis tijdelijk stopgezet


De voorbije jaren hebben de vliegende catalografen-aan-huis Valérie, Katrien en Hannelore van het Bibliografisch Centrum mooi werk in Open Vlacc ingevoerd: van Bulgaarse, Roemeense, Russische boeken tot NT2 spelmaterialen.

De komende tijd krijgen echter broodnodige onderhoudswerkzaamheden in Open Vlacc en bibliotheeksysteem Wise alle aandacht. Daardoor kan je tijdelijk geen aanvraag meer indienen voor invoer ter plaatse.

We voorzien sinds midden 2020 een automatische titelaanmelding vanuit Wise naar Open Vlacc, waarbij lokaal ingevoerde boek-materialen in het bibliotheeksysteem die in de collectie van minimum twee bibliotheken zitten door de catalografen van het Bibliografisch Centrum gecontroleerd en aangevuld worden in Open Vlacc (meer info vind je in het artikel dat Lisbeth schreef).

Scans van films en games (hoes + schijf) kan je nog steeds doorsturen naar de servicedesk voor invoer in Open Vlacc. Als je via onze servicedesk een aankooplink van de cd's doorstuurt, bijvoorbeeld van Bol.com, geven wij deze door aan CDR voor aankoop. Meer info vind je in ons servicedeskprotocol

De regelgevingsdocumenten blijven uiteraard vrij raadpleegbaar op de Vlacc-website voor lokale beschrijvingen. Al je vragen en opmerkingen zijn welkom op de Cultuurconnect-servicedesk.

Maar ook vanop afstand blijven we jullie graag bijstaan met catalografische raad over de invoer van allerhande materialen, van eenvoudige titels tot complexe collecties. Je kan alle tips en raadgevingen nalezen op onze pagina op het leerplatform.