E-boeken cloudLibrary in Open Vlacc


In Open Vlacc

Bij de lancering van het e-boekenplatform cloudLibrary voerden we ook in Open Vlacc het aanbod e-boeken zo snel mogelijk in. Alle e-boeken die al in Open Vlacc beschreven waren, verrijkten we met het cloudLibrary-nummer om te kunnen linken naar het cloudLibrary-platform. Waar we een beschrijving van een fysiek equivalent hadden in Open Vlacc, hebben we via een conversie in bulk titelbeschrijvingen aangemaakt. Intussen zijn een kleine 4000 beschrijvingen van e-boeken aan Open Vlacc toegevoegd.
Zo'n 700 e-boeken uit de collectie konden we nog niet linken met een bestaande beschrijving in Open Vlacc. Het gaat hier vooral om Engelstalige werken en zaken uitgegeven in eigen beheer. We bekijken de komende maanden of en welke van deze e-boeken we alsnog 'from scratch' invoeren.

In jouw catalogus

Gebruikers kunnen de e-boeken die in de cloudLibrary-app zitten, vanaf nu dus terugvinden in je catalogus. Ze worden daar gepresenteerd naast de beschrijving van het papieren boek, als je bib dat in bezit heeft. Je kan vanuit de catalogus doorklikken naar de cloudLibrary-omgeving, waar je het boek kan ontlenen of reserveren.


Gebruik de zoekterm cloudlibrary:* in het zoekvak. Daarmee roep je alle Open Vlacc-records op met een cloudLibrary-id in de beschrijving.  

Je kan deze zoekopdracht verder verfijnen dankzij de rijke metadata in Open Vlacc en deze queries gebruiken om etalages te maken op je website: bijvoorbeeld van de Nederlandstalige thrillers, romans voor jongeren, winnaars van een Pulitzer prize of werken over de Verenigde Staten.