Vlacc aan huis tijdelijk stopgezet


De voorbije jaren hebben de vliegende catalografen-aan-huis Valérie, Katrien en Hannelore van het Bibliografisch Centrum mooi werk in Open Vlacc ingevoerd: van Bulgaarse, Roemeense, Russische boeken tot NT2 spelmaterialen.

De komende tijd krijgen echter broodnodige onderhoudswerkzaamheden in Open Vlacc en bibliotheeksysteem Wise alle aandacht. Daardoor kan je tijdelijk geen aanvraag meer indienen voor invoer ter plaatse.

We voorzien sinds midden 2020 een automatische titelaanmelding vanuit Wise naar Open Vlacc, waarbij lokaal ingevoerde boek-materialen in het bibliotheeksysteem door de catalografen van het Bibliografisch Centrum gecontroleerd en aangevuld worden in Open Vlacc (meer info vind je in het artikel dat Lisbeth schreef).

Scans van films en games (hoes + schijf) kan je nog steeds doorsturen naar de servicedesk voor invoer in Open Vlacc. Als je via onze servicedesk een aankooplink van de cd's doorstuurt, bijvoorbeeld van Bol.com, geven wij deze door aan CDR voor aankoop. Meer info vind je in ons servicedeskprotocol

De regelgevingsdocumenten blijven uiteraard vrij raadpleegbaar op de Vlacc-website voor lokale beschrijvingen. Al je vragen en opmerkingen zijn welkom op de Cultuurconnect-servicedesk.

Maar ook vanop afstand blijven we jullie graag bijstaan met catalografische raad over de invoer van allerhande materialen, van eenvoudige titels tot complexe collecties. 

 

Tip 1: Hoe catalogiseer je een titel in niet-Latijns schrift in Wise?

 

-        Zet je voor je computer, start Wise op, drink een kopje koffie/thee, zet intussen Worldcat open, Google Translate en eventueel enkele nationale bibliotheekcatalogi. Meld je aan op het leerplatform. Zet het kopje op veilige afstand van je computer (het zou niet de eerste keer zijn dat er koffie op een toetsenbord terecht komt, of erger: in een stopcontact terechtkomt en zo een gedeelte van de werkvloer zonder stroom zet) en neem je ISBN-scanner.

-       Volg het stappenplan voor invoer titels in niet-Latijns schrift. Veel plezier met invoeren!