Centrale bibliografische databank


Open Vlacc is een centrale bibliografische databank met beschrijvingen van materialen die typisch zijn voor openbare bibliotheekcollecties.

Op deze website houden we je op de hoogte van alle nieuws over het reilen en zeilen van Open Vlacc. Schrijf je in op onze Open Vlacc nieuwsbrief, dan krijg je het belangrijkste nieuws een vijftal keer per jaar in je mailbox.

Je vindt hier alle regelgeving en invoerafspraken die in overleg met de Open Vlacc Werkgroepen gemaakt zijn. Je kan de documenten met regelgeving en invoerafspraken ook full-text doorzoeken.

Via deze site kan je de raadpleegmodules voor ZIZO volwassenen, ZIZO jeugd en kleuter ZIZO gebruiken. Ook de digitale SISO-map en de invoegbladen kan je hier downloaden.


Laatste nieuws

Een bijgespijkerde definitie van Oorlogsromans, afgelijnde genres voor Prentenboeken, Stripverhalen en Graphic novels en een nieuw genre 'Verstrippingen'. Daarover boog Werkgroep Fictie zich in september.

Op 6 mei kwam Werkgroep Non-Fictie samen, maar de tijdsgeledingen, essays en tiny houses namen te veel tijd in beslag. Dus gaven we op 20 mei feedback over Japanse cultuur, de canon van de filosofen en ander onkruid.

Bekijk al onze nieuwsberichten